illusion banner 2

Een ERP-systeem dat het verschil maakt? Business Central van Microsoft!

Al sinds 1982 bouwen wij ERP op maat van bedrijven. Hierdoor hebben we een doorgedreven expertise opgebouwd. En daarmee beschikken we ook over een flinke dosis  ervaring in het implementeren van een ERP-systeem bij klanten.

In 1996 kozen we er voor om het ERP-systeem van Microsoft Dynamics NAV te verdelen. Dit pakket was vroeger op de markt gekend als Navision software. En vandaag heet dit Dynamics 365 Business Central. Want dat is een zeer modern en mobiel platform, dat gewoonweg het beste oplossing op de markt is. En wat Offimac daarbij onderscheidt zijn haar meer dan 40 jaar ervaring. Maar zeker ook haar kant-en-klare toepassingen voor dit ERP-systeem. Op de home pagina kunt u zelf ook verder kijken naar die kant-en-klare oplossingen voor sectoren.

illusion picture 2

De geschiedenis van ons ERP-systeem begon 30 jaar geleden, onder de naam Navision

 

Het begon In Denemarken

Daar groeide een lokale softwarespeler met naam Navision uit tot een groot internationaal succes. Het softwarepakket Navision Financials mikte van oorsprong op kleine en middelgrote ondernemingen. En het had een aantal unieke kenmerken. De jaren ’90 waren succesjaren en de jaar 2000-problematiek zorgde voor een grote internationale doorbraak.

Het succes van het Navision ERP-systeem ontging Microsoft niet. Navision was gebouwd op Microsoft technologie. En het zat in een markt waarin Microsoft op dat moment niet actief was. Want Microsoft zat nog niet de markt van de administratieve software. Navision was oorspronkelijk een boekhoudpakket. En jaar na jaar kwamen er extra modules voor andere afdelingen bij. Zo werd Navision een complete ERP voor kleine en middelgrote ondernemingen. En om meteen een grote startbasis te hebben in de wereld van bedrijfssoftware kocht Microsoft Navision in 2002. Zelf had Navision 2 jaar eerder ook al een andere Deense softwarespeler met een pakket voor zeer grote ondernemingen gekocht. Microsoft verwierf door de overname van Navision 2 Europese ERP-pakketten op Microsoft technologie. Eén ERP-systeem voor kleine en middelgrote klanten (Navision, dat de laatste 10 jaar door het leven gaat als Microsoft Dynamics NAV). En een andere ERP-systeem voor de grote bedrijven (wat het laatste decennium gekend was onder de naam Microsoft Dynamics AX).

 

En Navision groeide sterk door onze de vleugels van Microsoft

Sinds de overname door Microsoft heeft het Navision ERP-systeem technische verbeteringen en enkele naamsveranderingen gekend. Maar vooral: sinds die tijd heeft het product een exponentiële groei meegemaakt. Het is vandaag de wereldwijde marktleider in administratieve bedrijfssoftware voor KMO. Nog steeds is Navision een product met sterke technische fundamenten, grote gebruiksvriendelijkheid en automatische integratie met andere Microsoft producten.

De laatste jaren gaat Navision door het leven als Microsoft Dynamics NAV. Maar in de volksmond spreekt men nog vaak over Navision software. Het is gewoon een heel sterk merk, ook al is de software zelf technologisch een compleet nieuw product geworden sinds 2009.

 

Dit systeem heeft een grote klantenbasis en is erg flexibel

Microsoft Dynamics 365 Business Central wordt verkocht in 195 landen en heeft meer dan 160.000 klanten. Het is ook veruit het grootste Dynamics product.

Business Central ERP vermindert uw administratie, verbetert uw interne werking en helpt u kosten besparen. Het is een ERP waarop alle afdelingen met elkaar samenwerken. Zodat informatie sneller doorstroomt en mensen geen nodeloos dubbelwerk moeten doen. Informatie moet voortaan slechts 1 maal ingegeven worden. Zodat uw medewerkers meer tijd krijgen voor klanten. En andere belangrijke opdrachten kunnen doen. Met onze ERP beschikt u over een geïntegreerde oplossing die uw efficiëntie verbetert. En die er voor zorgt dat u korter op de bal kan spelen!

U kan uw ERP-systeem modulair samenstellen in Business Central. En u kan kiezen uit een ruime selectie aan standaardmodules al naargelang de afdelingen die u heeft. Als u wil kan u starten met 1 of enkele modules. En later kan u uitbreiden. Bovenop deze standaardmodules kan u ook nog steeds extra apps of aanpassingen laten aanbrengen. Want onze ERP is een flexibel systeem dat u helemaal volgens uw wens, tempo en budget kunt inrichten. En dit zijn enkele van de modules:

illusion picture 4
 • CRM
 • Marketing
 • Verkoop
 • Aankoop
 • Magazijnen
 • Supply Chain
 • Jobs
 • Boekhouding
 • Productie (optioneel)
 • WMS (optioneel)
 • Services (optioneel)
 • Sterke rapportering
 • Heel veel software is standaard
 • Sectorspecifieke toevoegingen mogelijk bij Offimac

U kan dit ERP-systeem modulair samenstellen. En u kan kiezen uit een ruime selectie aan standaardmodules al naargelang de afdelingen die u heeft.

Zo kan u starten met 1 of enkele modules en naderhand uitbreiden. Bovenop deze standaardmodules kan u ook nog steeds extra apps of aanpassingen laten aanbrengen. Of wat maatwerk laten maken bijvoorbeeld. Onze oplossing is een flexibel systeem dat u helemaal volgens uw wens, tempo en budget kan inrichten.

Bovendien is het erg moderne en mobiele software die werkt op elk toestel. En dat is ook erg handig. Want moderne bedrijven zijn mobiel en werken zowel op kantoor, thuis als onderweg graag met hun softwarepakket. 

De ERP en CRM software Business Central vormen een totaaloplossing om alle afdelingen van uw bedrijf mee aan te sturen. En dat is kostenverlagend. Want Business Central ERP software bestaat uit verschillende modules. En deze modules kunt u implementeren volgens uw eigen tempo. Want ieder bedrijf heeft een eigen groeipad. Bovendien zijn al onze modules ook met elkaar verbonden. Zodat uw medewerkers zo weinig mogelijk werk hebben. En heel uw planning en administratie zal hierdoor ook erg efficiënt verlopen. Want de software zorgt voor de verspreiding van informatie doorheen de modules. En zij levert de juiste informatie aan de juiste medewerker. Zodat iedereen efficiënt kan werken.

De voordelen van de Business Central software en apps van Microsoft

 

Dit is een zeer gebruiksvriendelijk ERP-systeem 

Omdat Business Central gebruik maakt van de Microsoftinterface ligt de gebruiksvriendelijkheid en de herkenbaarheid zeer hoog. U hoeft dus geen computerexpert te zijn om onze ERP-software te gebruiken. Door onze jarenlange ervaring hebben we ook gemerkt dat ieder bedrijf de integratie van onze ERP-software heel vlot verteert. 

Integratie met andere Microsoft® Office-programma’s 

Onze software kan u ook eenvoudig koppelen aan uw bestaande Microsoft® Office-programma’s waardoor je de kracht om effectief te communiceren en samen te werken maximaal benut, makkelijk informatie kan vinden, gebruiken en delen. De integratie met de andere Microsoft® Office-programma’s geeft u bovendien ook de kans om eigen rapporten op te stellen vanuit Excel, u hoeft dus niet extra te investeren in een rapportagetool. 

Een flexibel ERP-systeem 

Door te werken met onze ERP-software kunnen we eenvoudig tegemoetkomen aan veranderende bedrijfsbehoeften zonder daardoor uw bedrijf of IT-budget te ontwrichten. Door de flexibele architectuur van Business Central kunnen we uw bestaande ERP-pakket uitbreiden of aanpassen en efficiënt en kosteneffectief meer gebruikers toevoegen. Onze ERP-software biedt omvangrijke functionaliteiten voor bedrijfsbeheer, van financiële functies tot functies voor de supply chain, productie en nog veel meer. 

Betaalbare software

Dankzij de juiste prijs kan Business Central de juiste oplossing bieden. Want dit pakket is zeer betaalbaar. En hierdoor kan uw bedrijf zich concentreren op de eigen ontwikkeling en niet op die van de technologiesystemen. 

Het meest verkochte ERP-pakket met zeer sterke sectorspecifieke apps

Al meer dan 30 jaar is Microsoft Dynamics een betrouwbare partner waarmee meer dan 160.000 verschillende organisaties in meer dan 195 landen hun voordeel doen. Bovendien is Microsoft Dynamics 365 Business Central het meest verkochte ERP-systeem in de Benelux voor KMO’s. En wat bovendien erg interessant is, is dat u bij Offimac veel kant-en-klare apps voor uw sector laten toevoegen zoals deze apps:

 • CRM
 • Projectbeheer
 • Verhuurbeheer
 • Servicebeheer
 • Planning
 • HRM
 • Klantenportalen
 • Rapportering
 • Calculatie
 • Task & Job management
 • Resource & Asset management
 • Office 365
 • Microsoft SharePoint connectors
 • PowerApps